Meca500 Industri Robot

Som den mindste og mest præcise seks-aksede industrielle robotarm på markedet, repræsenterer Meca500 en ny generation af industrielle robotter.

Nedenfor vises nogle af de vigtigste funktioner, der gør Meca500 til et godt valg til dit næste automationsprojekt.

Størrelse

  • Med en vægt på kun 4,5 kg er Meca500 let og smidig

Den kompakte størrelse gør den især nyttig til applikationer, hvor de tilgængelige pladsforhold er små, og gør integration af en standard industriel robot praktisk taget umulig. Akse-styringen er integreret i bunden af robotten, hvilket sparer plads og forenkler robottens drift. Når virksomheder ønsker at øge produktionskapaciteten, er Meca500 en perfekt løsning til automatisering, hvor pladsen er begrænset.

Nøjagtighed

  • Meca500 kan prale af en repeterbarhed på 0,005 mm og en banenøjagtighed på 0,1 mm

Disse værdier udfordrer enhver robotproducent og gør Meca500 til en af de bedste i sin klasse. Robotten er udstyret med et Harmonic-drive gear med nul-slør, og encodere med høj opløsning, der giver problemfri bevægelse, hvilket gør robotten perfekt til præcis positionering af små emner.

Idriftsætning

  • Meca500 er en plug-and-work automationskomponent, der tilbyder stor fleksibilitet og enkelhed

En software-programpakke er ikke nødvendig, da alle programmerings- og konfigurationsfunktioner er tilgængelige via et webinterface. Dette inkluderer mulighed for at importere CAD-modeller til bevægelsessimuleringer, der forenkler og forbedrer programmeringsoplevelsen. PLC- eller PC-integration foregår med Socket-kommunikation via TCP/IP eller et interface via EtherCAT, der tillader udveksling af alle tilgængelige robotkommandoer og feedbacks.

Sikkerhed

  • Sikkerhedsintegrationen på Meca500 er enkel at implementere

Robotten forsynes med 24VDC og har et forbrug på max 200W. Sikkerhedsmæssigt er den godkendt til Cat.3 / PL d sikkerhedsniveau (risikovurdering skal dog udføres). Yderligere nødstoptryk kan tilsluttes. Et joystick kan tilkøbes, hvorved positionsjustering kan udføres intuitivt under indkøring.

Elektrisk parallelgriber

  • En elektrisk griber med to fingre kan integreres i robottens arm og styres direkte fra robotstyringen. Robotten kan åbne og lukke fingrene på griberen, imens den styrer hastigheden og måler kraften på griberfingrene.

Typiske applikationer

Meca500 bruges i forskellige industrisektorer såsom applikationer til medicinsk udstyr, farmaceutiske produkter og teknologiske applikationer, som fx:

  • Præcisionsmontage eller positionering
  • Test og Inspektion
  • Pick & Place

Hvis du er interesseret i at lære mere om Meca500 eller anvende robotten til dit næste automationsprojekt, skal du kontakte Peter B. Nielsen på pbn@nto.dk eller Jan Pullich på jpu@nto.dk