NTO MiddleMan

Dataudveksling mellem systemer der ikke er født til at kommunikere sammen

To softwaresystemermiddleman01, der ikke snakker sammen, kan ikke bruges til meget. Du har brug for en mellemmand…

Du har en PLC i produktionen til opsamling af data, der skal gemmes i en database på en PC. Eller på din produktions-PC kører noget specialudviklet software, som nu skal sende data til en PLC på en maskine. Hvad gør du, hvis de to ikke er født til at snakke sammen?hm_middleman

NTO MiddleMan er en Windows Service, der muliggør dataudveksling mellem fx et PC-program og en PLC, der ikke naturligt kan udveksle data. Det er en Messenger, som bærer beskeder mellem to tekniske systemer.

Når den er konfigureret til brug, kører den usynligt i baggrunden på PC’en, og brugerne kan glemme alt om den.

Den kan bruges sammen med alle gængse PLC-typer samt mange typer PC-programmer som fx ERP-systemer, WMS, Excel, databaser og specialudviklede programmer. NTO MiddleMan er dermed særdeles anvendelig i produktionsvirksomheder.middleman03

NTO MiddleMan er en Windows Service, der kan installeres på standard x64/x86 baserede PC’ere med XP, W7, W8 eller Windows Server, hvor .Net Framework 3.5 er installeret. Den fungerer ved at sende og modtage telegrammer via virksomhedens netværk igennem alm. TCP/IP kommunikation. Servicen skal tilrettes, således at den kan kommunikere med PC-brugerprogrammet på den ene side. På den anden side skal PLC’ens kommunikationsblok opsættes til kommunikation via TCP/IP. NTO MiddleMan “oversætter” de sendte data, således at PC-programmet og PLC’en kan udveksle data, uden at de snakker samme sprog.

middleman02

NTO MiddleMan servicen er eventbaseret, og som andre Windows Services benytter den Windows Eventlog til events og errors. Desuden laver den også sin egen eventlog.

Installation af NTO MiddleMan fungerer let ved dobbetklik på ”ServiceSetup.MSI, som guider dig gennem setup’en.

I princippet er der ingen grænser for hvilke systemer, der kan komme til at kommunikere , idet NTO MiddleMan altid vil kunne programmeres dertil.

 

Kundecase

Jens Christian Pedersen, Automation Manager hos Bilwinco, har integreret NTO MiddleMan i en af Bilwinco’s maskiner og sparet en del programmeringstimer:

– Vi leverer maskiner til fødevareindustrien bilwincoover hele verden, hvor konkurrencen er benhård. Så da Nordtec-Optomatics ingeniør Gunnar Stefansson viste os NTO MiddleMan, så jeg straks, at den havde netop den funktionalitet, jeg søgte.

– Og sparringen med Gunnar viste, at NTO MiddleMan var et værktøj, der hurtigt kunne spare os for en del programmeringstimer.

– NTO MiddleMan løser mit akutte behov for at kommunikere mellem to platforme. Og det geniale ved NTO MiddleMan er, at den ligger og kører i baggrunden, så man ikke skal bekymre sig om den. Og så er den nem at programmere.

Om Bilwinco’s succes fortæller Jens Christian, at

– Vi lytter og imødekommer vores kunders behov. Og da jeg har samme oplevelse med Gunnar, bruger jeg ham af og til. Han er god til at analysere vores system, og med hans erfaring forstår han vores problemstilling.

– Og de småfejl, der dukkede op, fik Gunnar hurtigt rettet. Så jeg vil bestemt bruge NTO MiddleMan igen ved lignende opgaver.