Transportanlæg flytter et emne fra punkt A til punkt B. I disse år sker der en stadig større automatisering af logistikopgaver for eksempel på højlagre.

NTOs ekspertise indenfor design og kravspecifikation har bevirket, at vi har været styringsleverandør til en del interne transportanlæg, blandt andet i samarbejde med Langebæk Logistik A/S. Vi har blandt andet leveret styringsløsninger til transportanlæg i Københavns Lufthavn, Dinex i Middelfart, AarhusKarlshamn i Århus og B&O´s nye distributionscenter i Herning.

CASE: FULDAUTOMATISK HØJLAGER OG TRANSPORTBANER

Da Dinex i Middelfart skule have ændret hele deres håndtering af udstødningsrør, fra manuel håndtering til fuldautomatiske transportbaner og stort højlager, var NTO med helt fra designfasen.

Specifikationsfasen
Vi har i detaljer beskrevet alle funktioner, interfaces til ERP-system, betjeningsflade til HMI og SCADA for service og vedligehold til mindste detalje. Alle disse specifikationer blev gennemgået med kunden og revideret, indtil alle detaljer var på plads. Først herefter blev software programmering og hardware opbygning igangsat.

Det grundige forarbejde resulterede i, at tidsplaner blev overholdt, og at selve opstarten blev igangsat relativ problemfrit, da alle var forberedt på, hvad det var de fik. Der har efterfølgende kun været nogle få ændringer takket være det grundige forarbejde.

Stor udfordring
Det var en stor udfordring for NTO at programmere og idriftsætte 5 højlagerkraner, men det kan sammenlignes med en specialmaskine med komplekse servosystemer.

Hele styringen blev fordelt over en Siemens 317-PNDP PLC for styring af transportanlægget og en separat Siemens 315-2PNDP for hver højlagerkran.

Alle PLCere og ET 200 understationer blev forbundet via Ethernet, og kommunikation til højlagerkraner via trådløs Ethernet Siemens Scalance WLAN.

Betjening lokalt udføres fra Siemens HMI paneler, og overordnet betjening for service og vedligehold er via Siemens WinCC SCADA system.

Reference
Langebæk Logistik A/S om samarbejdet med NTO

 

Dinex

Se film fra Dinex om fuldautomatisk transportbaneanlæg, som NTO har leveret styringsløsning til i samarbejde med Langebæk Logistik.

Aarhus Karlshamn (tidligere Aarhus United)

Se film fra Aarhus United om trådløs kommunikationsløsning, som NTO har leveret til palleteringen i deres lagerhal.