Lej en programmør

Vi hjælper vores kunder til succes...

NTO YouTube-kanal

Se videoer af vores projekter på vores YouTube kanal......

Dansk automation effektiviserer – i Spanien

Nordtec-Optomatic A/S har siden starten af 2011 haft et nært samarbejde med virksomheden VD-Technique (VDT) om udvikling og levering af styringer og programmering til automationsløsninger

Et samarbejde mellem NTO og VDT,Agromillora1 som begyndte i starten af 2011, har ført til udnyttelse af unik teknologi i drivhuse i Spanien. VDT, som er en specialistvirksomhed indenfor udvikling af automation til gartneribranchen verden over, havde valgt at finde en ny og bedre leverandør af styringer. Det faldt sammen med en ny og spændende ordre. VDT’s kunde, der er en international gartnerigigant, ønskede sig en automationsløsning til drivhuse i Spanien. Den skulle løse opgaven med at transportere planteborde til personalet. VDT valgte derfor at outsource al styring og programmering til NTO. Dermed sikres kvaliteten, og omkostninger til løbende at være på forkant med teknologierne kan bedre styres, mener teknisk direktør for VDT, Henrik Frederiksen.

Se videoer med vogntoget her: 35 sekunders video  /  6 minutters video

“Det vigtigste i et samarbejde er for os, at vi har tillid til, at voresAgromillora2 partner er med hele vejen. Hvis der er tilretninger, og det er der altid, som skal foretages ude i gartnerier, så skal vi være sikre på, at vores leverandører er med os hele vejen, også selvom det foregår i Spanien,” siger Henrik Frederiksen.

Opgaven bestod i at levere avanceret automation til en række 1,5 tons tunge robotter. Samtidig skulle der tages højde for økonomien, hvilket betød at første version blev skrinlagt til fordel for en model, som på mere økonomisk vis kunne udnytte nye komponenter. Styringen er baseret på Siemens PLC’ere og kontrolpaneler. I modsætning til den traditionelle opbygning, er maskinerne konstrueret med en række mindre PLC’ere forbundet i Ethernet-netværk. Det er en nyere trend indenfor opbygning af styringssystemer, som blandt andet er blevet aktuel på grund af stadigt billigere komponenter.Agromillora5

En udfordring har også været at sikre brugervenligheden til de særlige forhold. Gartnerimedarbejdere i Spanien har typisk en meget kort uddannelse – ofte væsentligt kortere end en dansk ufaglært medarbejder. Det stiller krav til betjeningspanelet, en Siemens touch-skærm, hvor alt skal opbygges, så det er let forståeligt og enkelt at forklare til nye medarbejdere.

Sidenhen har der været nogle enkelte tilretninger til løsningen til gartneriet i Spanien, hvoraf en stor del kan foretages hjemmefra. Robotten er nemlig via en VPN-opkobling tilgængelig fra NTO’s hovedkontor.

Læs den lange udgave her: Case Agromillora – lang

Retur til cases