Lej en programmør

Vi hjælper vores kunder til succes...

NTO YouTube-kanal

Se videoer af vores projekter på vores YouTube kanal......

Nordtec-Optomatic køber automationsvirksomhed

NTO overtager BEC for at få større volumen på det voksende marked indenfor industriel automation. De to virksomheder fortsætter som selvstændige søsterselskaber, og de ialt 50 medarbejderne bevarer deres arbejdspladser i Ikast, Randers og København.

Automations- og softwarevirksomheden Nordtec-Optomatic A/S har via et nystiftet holdingselskab, Industrial Automation Group, overtaget systemhuset BEC, der har mere end 30 års erfaring med industriel automation. Begge fortsætter som selvstændige søsterselskaber, de bevarer firmanavnene, og de i alt 50 medarbejdere arbejder videre med deres opgaver med udgangspunkt i de nuværende lokationer i Ikast, Randers og København. Overtagelsen sker med virkning fra 1. januar 2017.

Formålet med at samle de to jyske virksomheder er først og fremmest at samle en større volumen og på den måde samtidig opnå en større synlighed i markedet. Derudover kan der hentes synergigevinster med hensyn til salg og markedsføring, og ikke mindst får man samlet et større rekrutteringsgrundlag for medarbejdere.

– NTO og BEC har kompetencer, der i høj grad supplerer hinanden. Vi bliver en endnu stærkere partner indenfor industriel automation, vi bliver i stand til at løfte større opgaver – og det kommer i sidste ende vore kunder til gode, understreger adm. direktør Preben Jakobsen, NTO, og Erik M. Sørensen, BEC, der fortsætter som direktør BEC, foreløbigt frem til 31.12. 2017, men begge parter forventer, at samarbejdet fortsætter.

De to virksomheder, der har været med i branchen siden 80’erne, har gennem årene delt de grundlæggende værdier for arbejdet, og det har givet dem en gensidig erfaring med hinanden som ordholdende og kvalitetsbevidste. Begge arbejder med automationsløsninger, projektledelse, PLC- /PC software og tavlekonstruktion og -montage, mens BEC i højere grad end NTO har beskæftiget sig med standard- og serieproduktion med egenudviklet software.

For Erik M. Sørensen er salget af BEC en perfekt løsning nu, hvor han er blevet 64 år og har ønsket at være i fornuftig tid med at sikre virksomhedens videre drift og arbejdspladserne for de 13 medarbejdere i Randers.

– Vi er på den måde kommet sikkert i havn, så både vi og kunderne kan føle os sikre på, at vi kan fortsætte med de mange spændende og udfordrende opgaver, vi løser i BEC, siger han.

Preben Jakobsen glæder sig over, at man med overtagelsen af BEC står endnu bedre rustet til de projekter og opgaver, fremtiden vil byde på: – For det er tydeligt, at det går op for flere og flere, at automation er en god investering. Den investering kan vi nu gøre endnu bedre, påpeger han.

Sammen kan direktørerne Erik M. Sørensen, BEC, (tv.) og Preben Jakobsen, NTO, løfte større opgaver og udnytte kompetencerne optimalt. Noget, der i den sidste ende vil komme kunderne til gode.