Automation øger Dolle’s produktionskapacitet 50 %

Dolle A/S Frøstrup

Dolle A/S er en af verdens største trappeproducenter og markedsledende på det europæiske marked. Det primære produkt er loftstrapper, som fremstilles på fabrikken i Frøstrup i det nordvestligste Jylland.

NTO har i et tæt samarbejde med ledelse og medarbejdere udviklet og implementeret styringssystemet til den nye produktionsstruktur. Samlebåndet er nu erstattet af monteringsarbejdspladser, hvor medarbejderne samler loftstrapperne en ad gangen. Hele processen er optimeret i kraft af en avanceret og fremtidssikret automation, der baserer sig på informationer fra stregkoder og RFID-chips på de forskellige elementer. Det er vitalt, når der skal skelnes mellem over 350 forskellige varianter af de verdenskendte Dolle-loftstrapper.

Det nye system har øget kapaciteten og effektiviteten, som fabrikkens ledelse efterspurgte, og det har derudover givet større fleksibilitet og minimeret fejlene. Alt sammen afgørende faktorer for at klare sig på et krævende globalt marked, hvor dansk produktion fortsat klarer sig godt, takket være den omfattende optimering af fremstillingsprocessen.

– Hos Dolle er vi gode til alt med trapper, men vi er udmærket klar over, at vi har brug for hjælp ude fra, når det handler om logistik. Derfor henvendte vi os til logistikrådgiverne Langebæk Logistik, der pegede på NTO som en kompetent partner omkring udvikling og implementering af styring og software til produktionen, fortæller COO Lars Torrild.

Specialister i udvikling...

NTO A/S · Industrivej 8 · DK-7430 Ikast · Tlf.: +45 9715 3344 · nto@nto.dk