Automation øger Dolle’s produktionskapacitet med 50%

Dolle A/S Frøstrup

Dolle A/S er en af verdens førende trappeproducenter og er markedsleder i Europa. Det primære produkt er loftstiger, der produceres på Frøstrup-fabrikken i det nordvestlige Jylland.

NTO har i tæt samarbejde med ledelse og medarbejdere udviklet og implementeret kontrolsystemer til den nye produktionsstruktur. Den gamle produktionslinje er erstattet af samlestationer, hvor medarbejderne sætter loftsstigerne sammen en ad gangen.

Produktionsprocessen er blevet optimeret af en avanceret og fremtidssikret automatisering, baseret på stregkodeinformation og RFID-chips på hver af de forskellige komponenter. Det er afgørende for at kunne skelne mellem de mere end 350 varianter af den verdenskendte Dolle Loftstrappe.

Det nye system har øget både kapacitet og effektivitet, som ledelsen bad om, og har også betydet større fleksibilitet og færre fejl. Alt sammen afgørende faktorer for overlevelse og succes på en global markedsplads, hvor dansk produktion stadig klarer sig godt takket være den gennemgribende optimering af fremstillingsprocessen.

– Hos Dolle er vi rigtig gode til alt, hvad der har med trapper at gøre, men vi ved godt, at vi har brug for hjælp udefra, når det kommer til logistik. Derfor kontaktede vi logistikrådgiverne hos Langebæk Logistik, som anbefalede NTO som en kompetent partner til udvikling og implementering af produktionsstyring og software, oplyser COO Lars Torrild.

Se hele case’n her som PDF

Specialister i udvikling

NTO A/S · Industrivej 8 · DK-7430 Ikast · Tlf.: +45 9715 3344 · nto@nto.dk