Unikt robot affaldssorteringsanlæg indviet af miljøministeren

Nomi4s i Holstebro

Bag anlægget, som er resultatet af et spændende og revolutionerende udviklingsprojekt, står desuden virksomhederne Linatech A/S og RobotSort ApS, der sammen med NTO og Nomi4s har udviklet og opbygget det unikke robotsorteringsanlæg, der ved hjælp af avancerede sensorer og specialudviklet robotteknologi identificerer og sorterer de forskellige plasttyper i affaldet.

Miljøminister Esben Lunde Larsen indviede det nye og helt unikke robotsorteringsanlæg hos Nomi4s i Holstebro. Anlægget er resultatet af et MUDP-udviklingsprojekt med støtte fra Miljøstyrelsen og Region Midtjylland, og som de tre virksomheder sammen med Nomi4s har stået for med projektleder Carsten Zaar Hansen i spidsen.

Før snoren til det nye anlæg blev klippet, talte ministeren til de særligt indbudte og fremhævede især sin glæde ved det lokalt forankrede i sådan et fyrtårnsprojekt, som affaldssorteringsanlægget er resultatet af. Desuden talte han om vigtigheden af den teknologiudvikling, som foregår i Danmark og som er vigtig for eksporten og Danmarks rolle som ledende i affaldsteknologi i udlandet. Her er vi meget længere fremme end mange andre lande. – Det er win-win, at vi både skaber bedre affaldssortering og samtidig viser dansk teknologi frem, som kan eksporteres til udlandet, siger Esben Lunde Larsen

Specialister i udvikling...

NTO A/S · Industrivej 8 · DK-7430 Ikast · Tlf.: +45 9715 3344 · nto@nto.dk