Unikt robotsorteringsanlæg indviet af miljøministeren

Nomi4s Holstebro

Dette unikke affaldshåndteringsanlæg er et resultat af et spændende og revolutionerende udviklingsprojekt og er skabt i et samarbejde mellem NTO og NOMI4s, samt Linatech A/S og RobotSort ApS. Den identificerer og adskiller forskellige plasttyper i affaldet ved at bruge avancerede sensorer og specialbygget robotteknologi.

Miljøminister Espen Lunde Larsen åbnede det nye og helt unikke robotaffaldshåndteringsanlæg ved Nomi4s i Holstebro. Det er resultatet af et MUDP-udviklingsprojekt med støtte fra Miljøstyrelsen og Region Midtjylland, som de tre virksomheder og Nomi4S har muliggjort med projektleder Carsten Zaar Hansen i front.

Inden snoren til det nye anlæg blev klippet, talte ministeren med de særligt inviterede gæster og understregede, at han var særligt tilfreds med det lokale aspekt af dette ‘beacon’-projekt. Han fortalte også om vigtigheden af den teknologiske udvikling, der sker i Danmark som led i en stærkere eksport, og Danmarks førende rolle inden for affaldshåndteringsteknologi i udlandet. Det er en win-win, at vi skaber bedre affaldshåndteringsløsninger og samtidig viser dansk teknologi, der kan eksporteres, ifølge Espen Lund Larsen.

Se hele case’n her som PDF

Specialister i udvikling

NTO A/S · Industrivej 8 · DK-7430 Ikast · Tlf.: +45 9715 3344 · nto@nto.dk